Оформяне и поддръжка на храсти и жив плет

оформяне и поддръжка на храсти и жив плет

Наред с цветята, някой от най значимите елементи в градината са храстите и живият плет,

които освен прекрасна декорация са и естествена ограда за двора.

Днешните живи плетове са живи стени, които създават уединение и украсяват градинските пространства. Образуват естествени граници, които са функционални красиви.

Чрез оформянето на храсти и жив плет се наблюдава различни видове резитби: за формиране, съхранение и подмладяване.

Това са три стъпки, които не трябва да бъдат пренебрегнати във времето. От тях зависи как ще се съхраняват и поддържат растенията във вашата градина.

Важно е след засаждането им да се подрязват в желаната форма и височина. Редовната поддръжка е от изключително значение. Ние от Грийн Ат Хоум сме с правилните уменията в постигането на желаната височина на храсти и жив плет.

Най- често подрязването на широколистните видове започва от началото на зимата, а след това второто подрязване е в средата или края на лятото. При иглолистните е малко по различно. Те са по чувствителни към прекомерното рязане. Самото начало на пролетта често е подходящо за резитба, тъй като това ще даде на живия плет достатъчно време да се запълни отново през лятото.

Живият плет има по голям обхват на действие. Първото, което трябва да се направи е, след като се засадят растенията от живият плет да се подрежат на еднаква височина, като задължително се намалят техните върхове. Със специализирани машини, а именно без кабелните бензинови ножици осигуряват неограничена свобода на действия. Подходящи за странично и вертикално рязане, ние, градинарите на Грийн Ат Хоум оформяме и впечатляващи фигури в градината.

Правилното подрязване на дървета и храсти ви позволява да реализирате почти всяка фантазия и да създаде уникални зелени форми във вашата градина!

ФОРМА ЗА ВРЪЗКА

    Максимален размер на снимките: 2 MB
    Позволен формат на снимките: Jpg | Jpeg | Png