Полагане на ролки чимове

ролка с чимове

Затревяването с ролка чимове определено има предимство и бърз ефект за озеленяването във вашия двор.

Моравата е буквално готова веднага и няма нужда да чакате докато не се сгъсти напълно.

Тази дейност набира все повече популярност в озеленяването. Широко разпространен метод за изграждането на ‘‘зелен парк‘‘ на малки или големи пространства  пред офиси, бизнес сгради, жилищни комплекси, детски площадки  и спортни обекти.

Ние от Грийн Ат Хоум сме добре обучени специалисти, които отлично знаем  правилната техника за изграждането на една градина.

Какво представляват ролките чимове?

Произведени по оригинална технология, с качествени тревни смески. Осигурява стабилен и устойчив на утъпкване  и с перфектен декоративен ефект тревен килим.

Парчета ролка трева или правоъгълни парчета с дебелина 2-3см със здраво сплетени корени с почва по тях. Полагат се последователно на дълги ивици като се притиска всяко руло едно до друго.

Това е модерен и сигурен продукт, с който бързо се затревяват всякакви терени. Полага се през цялата година, с изключение на периодите, когато почвата е замръзнала.

Каква подготовка е нужна?

Подготовката на почвата преди полагането на тревните чимове  е от важно значение. Обработката преди поставянето на чима зависи от качеството на почвата в момента.

  • Състои се от почистване на терена, от плевели, растителност, строителни отпадъци.
  • За най добри резултати почвата трябва да се фрезова или да се покрие с подходяща пръст.
  • Изграждане на поливна система
  • Да се подравни и изглади
  • Преди да се положи чима може да се натори с гранулирана тор за да стимулира развитието на кореновата система.

Новоположената трева трябва добре да се напои след монтажа. От важно значение е да бъде поливана всекидневно докато не достигне определената височина за подрязване. Периода е между 3 до 4 седмици. Това ще даде възможност на корените да се закрепят в почвата и на ролките чимове да се закрепят едно за друго. Трябва да се внимава и с преовлажняването на сянка, защото корените може да загният.

Тревата трябва да се поддържа влажна през горещите дни. Най-добре е да бъде поливана  сутрин и вечер.

Поддръжката на тревния чим е от значение като редовното косене, поливане и торене са задължителни, ако искате да се радвате на здрава и зелена морава.

Зеленото е свежата емблема на надеждата! В ‘‘синьо‘‘ духът  може да се лута, но в ‘‘зелено‘‘ може да си почива.                                                Мери Уеб

Ако търсите професионално отношение и индивидуален подход към вас и вашата градина, не се колебайте да се свържете с нас!

 

ФОРМА ЗА ВРЪЗКА

    Максимален размер на снимките: 2 MB
    Позволен формат на снимките: Jpg | Jpeg | Png