Жив плет

жив плет

Все по-предпочитан избор в една градина е направата на жив плет, който ви дава усещането за вечна зеленина и спокойствие от погледите на минувачите.

Живият плет представлява редица от няколко вида растения които образуват защитна преграда на шум и вятър край вашата ограда. Поради това в ландшафтната архитектура и озеленяването, изграждането на жив плет преминава до необходим елемент във вилни дворове и паркове.

Живият плет образува гъста и плътна корона. Те могат да бъдат вечнозелени в зависимост от растенията, както и иглолистни, цъфтящи или бодливи. Може да се избира измежду голям брой видове и храсти. Често използваните са в зависимост от височината и от визията. За да се получи една красива ограда, на първо място трябва да се уточни каква по точно бихте искали да бъде.

Най-често използваните за изграждане на жив плет са Туите-Смарагд. Те не изискват много грижи, не са капризни, така че, лесно бихте ги направили част от вашият градински дизайн. Важно е още в ранно засаждане и докато са малки да бъдат поливани често. Обикновено височината им достига до 3,5 метра с ширина 1м. През всички сезони запазват своя натурален зелен цвят.

туя смарагд

За нашите климатични условия най-добре бързоразвиващият се и устойчив широколистен храст е Лигуструма- Птиче Грозде. С него може да се оформи нисък бордюр или жив плет на височина достигайки 3,4 м. Расте бързо което е от голямо значение и предимство. Сгъстява се доста в кратък срок, когато често се подрязва и е лесен за оформяне. В зависимост къде е засаден , може да остане зелен и през цялата зима. Ако искате да разчупите разнообразието и да бъдете по креативни, може да се редува със същият вид легуструм само че с шарени листа

 

лигуструм птиче грозде

Чудесна идея за създаването на плътна, непромокаема стена в градината е Буковият жив плет. С него се украсява градината от пролетта до есента когато е във фаза на развитие. За разлика от широколистните дървета и храсти имат определено предимство в това, че са декоративни, не само от към листа, но и от към цветя и плодове. . Въпреки че с обикновен растеж е великолепно дърво, то достига при живият плет височина до 4 м.

бук жив плет

За да се изгради и  поддържа плътността и височината на вашият жив плет ние екипа на Грийн Ат Хоум- Бургас  сме винаги на разположение.

Създаваме всяко кътче  с изграден професионализъм, любов и желания за надграждане в сферата на градинарството.

 

ФОРМА ЗА ВРЪЗКА

    Максимален размер на снимките: 2 MB
    Позволен формат на снимките: Jpg | Jpeg | Png