ВИДОВЕ НАСТИЛКИ

Екстериор и видове настилка

Като говорим за външни настилки имаме в предвид всичко което е на открито.  Тротоар, пътека, алея, градина, паркинг , гараж  или двор. Разбира се положената настилка  трябва да бъде изключителна здрава. Не само заради това че постоянно ще бъде обект на пешеходци или превозни  средства, а и от климатичния влияние.

За да се предотвратят измени и повреди в  структурата на настилката, трябва да е изградена здрава и плътна с качествени материали.

 

Видовете настилки се делят на различни по размер, цвят и форма. Пластмаса, бетонови бордюри, ограничители, паркинг тела, настилки за детски площадки, камъни, чакъл, бетон, плочки, павета, декинг система  и още  други са малка част от материали налични на пазара.

Най дълготрайния и надежден  във времето като здравина и сила от природата  е естествения камък. Може би затова той е най- често срещания при избор от повечето клиенти. Намира широко приложение в направата на много облицовки и настилки. Основно се е използван в проектирането на градини и в ландшафт дизайн проекти. 

Естественият камък има натурален външен вид издръжлив на високи температури и климатични условия.

настилки камък

видове камък

Щампован бетон

Предлага в различни форми и модели. Като  дизайн за жилищни проекти, градини, пред офиси и магазини, гаражни помещения.  Щампования бетон намира широко приложение навсякъде около нас. Устойчив на метеорологични влияния със  смес от строителни материали е предлаган като най- издръжлив и икономичен вариант за настилка.

 

щампован бетон

Бетонни елементи – плочки, павета

Бетонните павета са едни от най издръжливите на световния пазар. За полагането и са използвани речни, Мраморни, и гранитни камъни. Паветата от гранит се отличават с неговият характерен сив цвят който е символ на тежест и солидност.  Доказано е с хилядолетие тяхната сила и издръжливост в годините назад. Едни от най великите места по цял  свят са използвали този материал . Срещат се  предимно пред катедрали, паркове, алеи, и по рядко в частни дворове и градини. Чрез подреждането на паве по паве може да се пресъздаде истинска магическа комбинация от форми. Отлично се съчетават с други камъни за настилки или се използват като кантове за очертаване от тревни площи или друг вид камък.

Мека настилка за вашата площадка

за двор, градина, училище ,площадка е направена от каучукова смес-рециклирани гуми които са преминали през обработка на пресоване и изпичане. С много добра еластичност и големи квадратни форми предпазва от нараняване, падане и подхлъзване. Устойчива на триене и с UV защитата която я предпазва от стареене и избледняване. Лесна за монтиране с множество комбинации и цветове.

павета настилка
мека настилка за площадка

Изкуствена тревна настилка

Изкуствена трева е едно много съвременно и лесно решение за освежаването на вашата градина, двор, тераса. Използва се още за направата на спортни игрища и стадиони. Благодарение на изкуствения си състав е устойчива на климатични влияния през различните сезони. Бързо лесно и удобно слагане, придаващо уют и красота. Притежателите на изкуствената трева притежават вечна свежест в зелено. Едно от основните предимства на изкуствената трева ( Artificial Grass ) е минималната поддръжка в сравнение с естествената морава.

 

изкуствена трева

изкуствена трева

Дек и декинг плочки

Дек плочките са удобно и лесно решение за всеки от нас. Поставянето им е изключително лесно без да са нужни инструменти. Подходящи за двор, градина, тераса, около басейн или спа придават невероятен дизайн от форми. Изработени от качествен полимерен материал са устойчиви на всякакви атмосферни влияния. Предимства при използване на декинг плочи от изкуствени материали е че не е необходима постоянно поддръжка, лакиране или намазване с масла, циклене и полиране , не променят своя цвят и не образуват пукнатини.

В долната си част са изградени от дренажно-мрежова система  която ограничава влагата. Друг вид материал за изработка е дървото, живота на продукта разбира се е по кратък, но с необходимите грижи и поддръжка се удължава. Лесно сглобяеми квадратни форми служат най често за изграждането на пътеки или място върху което да си сложите градинския сет.

 

 

ФОРМА ЗА ВРЪЗКА

    Максимален размер на снимките: 2 MB
    Позволен формат на снимките: Jpg | Jpeg | Png