Магията на Коледното дръвче

коледно дръвче

Най-хубавото време от годината идва.  Декември е!

Потапяме се в магията на коледното дръвче.Време за семеен уют, вино и коледни песни. А какво да правим без елхата? Кой не иска да я има в хола си където цялото семейство се събира, близо до камината и да му се наслаждава всеки ден?

Нека тази Коледа направим нещо различно!

Да го направим навън! Защо не?

Споделяме вярата и традицията ,че Коледа е символ за зараждащият се нов живот и че всеки дом заслужава живо коледно дръвче

Сега след зазимяването на градината е толкова празно. Едно коледно дръвче, богато украсено  с играчки и  коледни лампички, ще придаде на вашата градина онази светлина която сме забравили през студените месеци.

коледна украса

Коледната елха е живо дръвче, което може да изкара един или повече щастливи празници във вашият дом , след което да продължи живота си като част, от озеленяването на балкона ви или засято във вашият двор.

Изберете да пазарувате от разсадника за озеленяване в Бургас където зная, че всички растения, растат на открито с грижа, любов и добра поддръжка. На пазара има доста видове коледни дръвчета, които можете да засадите. Може да избирате от :

 • Кавказка ела - достигайки от 120 до 300 см
 • Сребрист смърч -достигайки до 200см
 • Норвежки смърч- от 70см до 200см
 • Конколорска ела -достигайки 200см
 • Вейчи ела
 • Сръбски смърч
 • Балкански смърч- достигайки 180см

Като всички други растения, през есента елхичките приключват вегетационния си период и заспиват зимен сън. Пренасяйки елхата на стайна температура у дома, топлата среда ще повлияе на метаболизма. Затова, по добре нека да направим домашен декор и да украсим входната  врата или я сложим на подходящо място в градината. Украсете вашето дръвче докато е още в контейнера. Вложете си цяла положителна енергия, бръкнете надълбоко в коледния кашон за да намерете най-подходящата играчка. Изберете някой стар шал и фантазирайте на воля.

Засаждането

Засаждането трябва да се извърши след като преминат сериозните студове, и преди започването на вегетационния период. Това се случва от март до април месец. Вашето дърво с хубавата си коренова топка трябва да бъде засадено в земята.

√ Изберете място където ще бъде близо до ограда, или на място където да го предпазите от силен вятър.

√ Ще ви трябва дълбока дупка около 30см  и метър широка.

√ Разхлабете дъното на дървото, така че малко от пръстта да падне и  го поставете в центъра.

√ Наместете почвата около дървото с ръце и леко потупайте за да слегне. Избягвайте да има големи буци пръст, тъй като това води до загниване в последствие.

√ Полейте обилно през върха на елхата. Така се стича по стъблото надолу и освежава короната на дръвчето. Това намалява риска от изсъхване на върха и прави поливането също като капковото напояване. Поливайте достатъчно през цялата зима и първата година.

Екипа на Грийн Ат Хоум Ви пожелава Весела Коледа и Щастлива Нова Година!

 

ФОРМА ЗА ВРЪЗКА

  Максимален размер на снимките: 2 MB
  Позволен формат на снимките: Jpg | Jpeg | Png