Почистване на дървен декинг – Свети Влас

подръжка на декинг

 

Почистване на дървен декинг настилка в Свети Влас

Защо е необходима поддръжка на декинга?

Този вид декинг се произвежда от естествена дървесина. Натурален материал който поема и отделя влагата. Необходимо е добра поддръжка чрез лакиране поне веднъж годишно, за да изглежда в добро състояние.  Така по този начин декинга се хидратира и попива от маслата с които се третира или боядисва. След третиране с защитно масло импрегнатор, водата и UV лъчите не увреждат и не застаряват декинга, животът на дървото се удължава.

При липса на поддръжка на дървен декинг и в следствие на метеорологични условия видът на декинга може да се влоши, да избледнее или да промени формата си. В този проект ние планирахме няколко необходими стъпки. Всяка една е важна за постигането на желания резултат.

Първа стъпка: ремонтиране на декинг дъски

Имаше малка част в горната страна на самият дек където беше се надигнал. Повлиян от метеорологичните условия и слънчевите лъчите мястото беше захабено и изкривено. С професионални стъпки го ремонтирахме за кратко време и е готов за втората стъпка -почистването на декинг.

Втора стъпка: Почистване

Почистването е едно от най важните неща за да изглежда дека в добро състояние. Използвахме почистващи препарати под високо налягане, които са изцяло подходящи за измиването на декинга.

Поддръжка декинг Свети Влас
поддръжка декинг Свети Влас
почистване на декинг
почистване на декинг
измиване на декинг
измиване на декинг
Декинг почистване
декинг почистване

Трета стъпка: Изсъхване

Добре е за самият декинг след като бъде третиран с препарат  да бъде оставен един или два дена да изсъхне добре. По този начин се вижда дали е отстранена цялата мръсотия от декинга и дали са премахнати ако е имало мухъл, плесен и други видове замърсявания. Изключително важно е да е добре изсъхнало преди третиране!

В нашият случай оставихме декинга да изсъхне повече от 24 часа. След това огледахме внимателно всеки един метър за да направим равносметка на свършената работа. Декинга изглежда добре и е готов за следващата стъпка- лакирването.

Четвърта стъпка: Третиране с масло или импрегнант за декинг?

Маслата обикновено са в натурална гама или безцветни, като само освежават вида на дървото. Предлагат много добра защита отвътре -навън. Това предотвратява напукването, разцепването и изкривяването на дървото.

Импрегнант за декинг се предлага като богата гама с цветове сравнение с маслата. Запечатва дървения материал  вместо само да прониква в дълбочина. Осигурява добра  UV защита срещу атмосферните условия и предотвратява  образуването на мухъл.

Пета стъпка: Резултатът

Резултатът е най-важният елемент, когато ползвате дадена услуга. Ефектът от професионалното почистване на Грийн Ат Хоум е с видим резултат. Декинга  сега изглежда като нов.

Преди да започнем да работим с клиента, информираме за  всички стъпки които предстоят по почистването на декинга и с взаимно решение преминаваме към действие.

Ако имате дек който скоро трябва да бъде почистен, свържете се с опитни специалисти които ще ви консултират и ще реализират проекта ви. Ние от Грийн Ат Хоум Бургас сме доволни, когато бъдем полезни за вас. Направете безплатна заявка за проект на нашите телефони или попълнете формата чрез запитване  по долу.

 

Декинг лакиране

почистване и импрегниране на декинг с цвят орех

ФОРМА ЗА ВРЪЗКА

    Максимален размер на снимките: 2 MB
    Позволен формат на снимките: Jpg | Jpeg | Png